Dig og din lever

En verden som aldrig bliver den samme…

Jeg sad stille i min gyngestol og tænkte over hvordan kroppen egentlig arbejder og holder os i live, jeg tænkte at vi sidder alle sammen og venter på at Corona stormen har lagt sig, og at vi alle kan komme ud og nyde verden igen som i “gamle dage”

Mens vi venter kan vi da ligeså godt gøre noget for at hjælpe kroppen til være i beredskab for denne “usynlige gæst” som raser afsted derude. Så indlægget i dag vil handle om leveren!

Viste du at leverens fornemmeste opgave er at opretteholde den indre balance i kroppen, også kaldet homeostase? Man mener at leveren har op til 500 forskellige funktioner. Her er et lille udpluk:

Leveren nedbryder affaldsstoffer, medicin og alkohol, regulerer blodsukkeret/stofskiftet, kontrollerer immunforsvaret, styrer kolesterolbalancen, filtrerer blodet, omdanner kønshormoner, producerer galde, leveren er et energi depot og meget meget mere...

Leveren lever for dig! Derfor vil vi gerne hjælpe og booste vores lever. Hvordan gør jeg så lige det?

Hvad kunne jeg drikke?

Grøn te, kamille te, brændenælde te eller rødkløver te evt. med en skive citron i.

Hvad kunne jeg spise?

Broccoli, kål, tomater, rødbede, salatblade som spinat eller Bulls blood, hvidløg, kartoffel, brændenælde, ramsløg, avokado, citron, druer, æble, blåbær, hindbær, granatæble og blå druer.

Koldpresset olier som f.eks. sesamolie, tidselolie, rapsolie, avokadoolie, hørfrøolie eller valmueolie.

Mælkeprodukter som yoghurt, kvark eller bløde oste.

Kerner og nødder som: Naturris, rugkerner, hvedekerner, havrebygkerner, boghvede, hirse, majs eller linser.
Pinjekerner, valnødder, solsikkekerner, sesam, mandler eller pistacie.

Krydderi: gurkemeje.

Helsekost forretninger har også dråber til at booste leveren som hedder Heparon, eller i pilleform Active liver fra New Nordic. Ellers er rødkløver ekstrakt rigtig godt.

Man kan jo ligeså godt starte her og lave nye gode vaner og tænke over hvad der gør dig og din lever godt så i kan leve i harmoni med hinanden. Jeg kan klart anbefale at man giver sig selv og sin lever en gang zoneterapi en gang om måneden da leveren og resten af din krop vil elske det og du vil mærke en forskel allerede den første gang du får en behandling.

Det var lidt stille tanker fra min gyngestol i disse Corona tider.

Forrige
Forrige

En trylledrik til din blærebetændelse

Næste
Næste

Lymferne er hverdagens helte