Elsk din fordøjelse og den vil elske dig

En dårlig fordøjelse eller forstoppelse kan være tegn på et stresset eller overbelastet nervesystem. Det kan være at arbejdet presser på, du har travlt og alt for mange opgaver der skal håndteres. Det kan også være noget følelsesmæssigt der er på spil som feks. en skillesmisse, du er i sorg, eller måske har du angst eller depression. Alt det du skal fordøje på en dag som mad, eller det du tager ind som samtaler, oplysninger, transport, opringninger osv. Hvis der sker for meget oppe i dit hovede (stress) påvirker det dit nervesystem, som ikke kan sende de rette signaler til fordøjelsen. Kroppen er sat ned i gear og fordøjelsesprocessen går derfor langsommere end normalt, hvilket kan medføre forstoppelse, mavekneb, oppustet mave, diarré m.m.

En påvirket fordøjelse kan give dig et svækket immunforsvar. Hvis der er kuk i fordøjelsen, kan du have svært ved at tage oplevelser ind, du kan bære på vrede, have urealistiske forventninger, skuffelse, og frygt for fiasko. Du nægter måske at forandre dig, kan være i uoverensstemmelse med andre, måske er du perfektionistisk, du kan være påståelig og måske usikker på dig selv. Du kan være lukket eller holder igen, har svært ved at træffe beslutninger, sidder fast i gamle mønstre. Du føler dig uelsket, undervurderet og ikke påskønnet. Konstant bekymret for fremtiden.

Husk på at din fordøjelse hjælper dig med at få renset ud, og derfor er det vigtigt at tage sig kærligt af den. Og hvordan gør jeg så lige det? Giv dig selv 5 minutter 2 gange om dagen, hvor du lige tager 5 dybe vejrtrækninger helt ned i maven og mærker kroppen. Det er en god ide at have fokus på dine fødder så du har jordforbindelsen i orden. Udstræk, sund kost og en god nats søvn er noget din krop og fordøjelse elsker. En god fordøjelse giver dig overskud, energi, gør dig glad, og du får et stærkt immunforsvar, en følelse af at kunne klare alt i verden, du bliver mere kreativ, positiv og får lyst til at opleve og gå på opdagelse. Så jeg vil nok sige at, er fordøjelsen i orden føler du dig som en superhelt som er stærkere og sejere end nogensinde før.

Forrige
Forrige

Organuret set ud fra mine zoneterapi briller

Næste
Næste

Kolik hos de helt små