Kolik hos de helt små

Her er mine erfaringer med kolik. Mit ældste barn havde kolik da han var helt spæd, dengang var han mit første barn og jeg havde aldrig hørt om kolik før, det er i dag 14 år siden. Jeg husker det som var det i går, det startede ca. 3 uger efter vi var kommet hjem fra fødegangen. De første tegn der viste sig var at han fik mavekneb, han lå og så anspændt ud og begyndte at bevæge sig meget uroligt, han blev rød i hovedet og begyndte derefter at skrige. Det kom ofte 30 min efter måltiderne. Jeg lavede cykelbevægelser med benene og cirkelbevægelser på maven osv. Det der skar i mit hjerte og som gjorde mig ked af det, og hjælpeløs, var at han hver aften skreg og skreg fra kl. 19.00 til 22.00 og jeg kunne intet stille op! Nogle aftener tænkte jeg, er jeg virkelig en dårlig mor fordi jeg ikke kan trøste mit barn? Og jeg anede hverken fra eller til. Det værste var at de næste 3 mdr. skulle gå med det her, og jeg tænkte at det her aldrig vil stoppe. Jeg glemmer det aldrig! Dengang anede jeg intet om det jeg skal til at skrive om nu.

En baby bliver født, alt har været trygt inde i mors mave. Babyen ser lys for første gang, ser sin mor og far og hører deres stemmer. Der sker så mange ting for den lille, alle sanserne bliver brugt, fødslen har måske været hård og kompliceret og har varet i mange timer, det kan godt påvirke den lille hvis det har været en hård fødsel. Jeg forstiller mig altid det er som et ur der skal til at virke første gang man trækker det op og alle de små fine mekanismer der skal i gang før at det kan komme til at går. Det jeg mener er at babyens krop skal til at fungere, fra babyen trækker vejret og lungerne udvides, fra første mælketår som skal ned igennem spiserøret, ned i maven og ned til tarmene osv. Det hele skal “trækkes” op, så alt fungerer som det skal. Denne mekanisme kan godt tage lidt tid da nervesystemet også spiller en vigtig rolle, for hvis barnet har været stresset under fødselen så er nervesystemet også stresset når det kommer ud. Vi ved at når vi selv er stresset så virker vores krop heller ikke som den plejer, vi kan have mavepine, eller forstoppelse.

Med en kolik ramt baby er det derfor vigtigt at vise nærhed, trøste og prøve at bevare roen. Forskning viser også at gode rutiner med måltider, søvn og babyzoneterapi hjælper. Her må jeg sige at hvis jeg havde vist dengang at baby zoneterapi virkede så var jeg smuttet afsted til en zoneterapeut med det samme. I dag arbejder jeg selv som zoneterapeut og jeg har mange babyer med kolik, og baby zoneterapi virker altså! Allerede efter første gang kan forældrene se en ændring i de lange grædeture som bliver kortere. Jeg vil sige at hver baby der kommer ind med kolik skal kun have omkring 3 behandlinger så har de det allerede meget bedre. Du kan læse mere om det under baby zoneterapi.

Det jeg vil sige med det her er, hvor er jeg lykkelig for i dag at have den viden og kunne hjælpe andre babyer og deres forældre i denne svære situation.

Forrige
Forrige

Elsk din fordøjelse og den vil elske dig

Næste
Næste

En trylledrik til din blærebetændelse